Minun ehkä kaikkein rakkain ja säväyttävin hevonen oli Pikku Jussi eli oikealta nimeltään Cliffhanger. Jussi oli omakasvatti. Emän, pikkutamma Kissimmee C:n olin liisanut Lumivirran Anterolta ja tamma tekaisi minulle pari varsaa, joista tammavarsa jäi ponikokoiseksi ja siitä ei koskaan tullut oikeaa kilpahevosta. Jokusen startin sillä joku ajoi, muttei ennätys eikä voittosumma ollut kummonen. Vuotta vanhempi ori Jussi, oli ns. elämäni hevonen. Fiksu pienehkö ori kerkisi lähes kolmevuotiaaksi kasvaa ihan tarhaillessa. Ohjasajoin sitä muutaman kerran ja sitten meillä käynnyt hevostyttö laittoi hevoselle satulan selkään ja kiipesi heti perään itse ja oripoika totteli häntä hienosti. 4- vuotiaana vein Jussin läheiselle pienelle tallille ns. opetukseen ja valmennukseen ja 5-vuotiaana Jussi jo starttasi ensimmäisen kerran.

Ei siitä koskaan mitään huippuravuria tullut, mutta se oli hyvä kilpahevonen kaikkine pienine tai suurempine jalkavaivoineen. Siitä voitiin sanoa, että sillä oli hyvä juoksupää! Sinnitteli usein rahasijoille vähän vaivaisenakin. Yli 100 starttia takana ja kolmen parhaan joukossa tuo rakas oli lähes joka kolmas kerta. Kaikkein parasta oli Jussin ensimmäinen startti Loviisassa. Sieltä yllätyksenä tuli voitto! Harva hevonen voittaa ensimmäisen starttinsa.

jussi-normal.jpg

Jussin Tarina sai alkunsa siitä kun vuonna 1993 kävin yhtä tammaani astuttamassa Keskisen Martin tallilla Ylöjärvellä. Vaikka tiesin Martin hoitavan vieraat hevoset erinomaisen hyvin, niin silti kiikutin tammaani kiimassa joka toinen päivä oriille. Niillä reissuilla silmääni osui aivan ihana musta nuori ori yksinään isossa tarhassa talon takana. Kyselin Martilta, että mikäs tuo on? Ja Martti kyllä auliisti esitteli minulle oman kasvattinsa Silver Gamen. Siinä sitten keittiön pöydän ääressä tuli puheeksi, että jos tuota nuorta miestä aiotaan käyttää ensi kaudella siitokseen, niin minä olen tammani kanssa jonossa ns. A-varauksella. Lopulta kävikin niin, että ori kantakirjattiin ja otti vastaan rajoitetun määrän tammoja vastaan. Siitä ensimmäisestä ja hyvästä ikäluokasta oli myös meidän Pikku Jussi!

Nimensä Jussi sai Renny Harlinin ohjaamasta elokuvasta Cliffhanger- Kuilun partaalla. Olihan Renny kuulemma nuorena poikana kävässy Riihiviidan maisemissa räjäyttelemässä ja savustamassa maisemia =) Silloin asuimme Riihiviidassa.